Organizacija i izvođenje edukacije

U suradnji s partnerima i samostalno, Cognita nudi treninge iz područja osnovnih i naprednih informatičkih znanja, poslovnih tema, projektnog menadžmenta, ITIL-a, učenja stranih jezika, coachinga itd. Opise programa, cijene i termine možete pronaći na portalu www.edukacija.net.

Postojeće programe je moguće prilagoditi, a ukoliko imate potrebe za drugim temama ili želite organizirati edukaciju za vašu grupu, Cognita će prilagoditi postojeći ili izraditi novi trening prema vašim specifičnim zahtjevima.

Edukaciju organiziramo koristeći različite online i tradicionalne metode:

  • interaktivne multimedijalne e-tečajeve
  • klasična (učionička) i online predavanja
  • snimke predavanja
  • vježbe i radionice
  • mentoring i coaching
  • individualnu nastavu
  • online knjige
  • kombinirane (blended, hibridne) metode.
 
E-tečajevi
Korisnici sadržajima pristupaju putem Interneta uz dodijeljeno jedinstveno korisničko ime i lozinku. Sadržaji su korisniku dostupni neograničeno unutar određenog perioda, 24 sata dnevno kao sastavni dio edukacije ili resurs za dodatno vježbanje i osvježavanje znanja.
 
Gotovi e-tečajevi iz Cognitine ponude pokrivaju područja osnovnih i naprednih informatičkih znanja, poslovnih znanja i vještina, menadžmenta, telekomunikacija, stranih jezika i zaštite na radu. Pregled dostupnih tečajeva pronađite pod e-learning sadržaji.
 
Ovisno o potrebama, naš stručni tim može razviti sadržaje za e-učenje u skladu s vašim zahtjevima. Više o razvoju sadržaja pročitajte pod Razvoj e-learning sadržaja.
 
Online predavanja i predavanja u učionici
Predavanja se mogu održavati u učionici pred polaznicima ili putem Interneta u unaprijed određenim terminima. Za praćenje predavanja putem Interneta potreban je ulazni link, lozinka i slušalice s mikrofonom. Predavanje online uključuje interaktivan audio i/ili video prijenos predavanja, PowerPoint prezentaciju uz primjere, ankete, mogućnost komunikacije s predavačem i polaznicima - putem chata ili javljanja uživo. Predavanja koja se izvode putem Interneta se snimaju te ih je moguće naknadno pregledavati i preslušavati.
 
Mentoring
Mentoring uključuje uslugu praćenja i odgovaranja na upite vezane uz program putem e-maila ili diskusijskih grupa. Mentor prati napredak polaznika, pomaže pri savladavanju gradiva, podsjeća i motivira te odgovara na sva pitanja vezano uz gradivo.
 
Kombinirana (blended ili hibridna edukacija) 
Blended edukacija se temelji na kombinaciji najboljeg iz dva svijeta - kvalitetnom e-learningu i znanju vrhunskih eksperata. Ovaj model učenja namijenjen je ljudima koji teško usklađuju svakodnevne radne obaveze s potrebom cjeloživotne edukacije. Kombinacija e-learninga s ekspertom pruža vam mogućnost unapređivanja starih i usvajanja novih znanja i vještina u vrijeme koje vama najbolje odgovara, ali uz zadržane prednosti koje donosi predavač u učionici.
 
Jedna od prednosti koje vam donosi ovaj model učenjaje činjenica da se dio edukacije koji se izvodi u učionici ne provodi svakodnevno kroz tjedan ili dva, već u nekoliko kraćih sesija s ekspertom, koje su prilagođene i publici i temi. Vrijeme sesije prilagodljivo je i može biti u radno vrijeme ili izvan njega. Angažman poznatih eksperata daje dodatnu težinu treningu i garantira vam uspješan prijenos znanja te podršku kod rješavanja problema iz stvarnog života. Pristup interaktivnim i multimedijalnim e-learning materijalima i simulacijama osigurava vam pristup znanju i nakon provedenog treninga.