Podsjetnik na program Stručnjak za EU fondove i dvije popularne PMI radionice


Šaljemo vam mali podsjetnik na događanja u Cogniti u narednom periodu:

 • Postanite certificirani stručnjak za EU fondove / 21.1. - 14.3.2015.
  Pozivamo sve zainteresirane za stjecanje certifikata priznatog u cijeloj EU, Stručnjak za EU fondove da nam se pridruže u srijedu, 21.1.2015. (17:00 - 20:30) u Zagrebu u Klubu književnika na adresi Trg bana J. Jelačića 7/I. Pohađanje programa ne zahtijeva predznanja o EU fondovima, a prijave na termin su otvorene do popunjenja grupe. Program u trajanju od 80 školskih sati uključuje predavanja, radionice i praktičan rad polaznika, a na kraju programa polaznik pristupa certifikacijskom ispitu nakon čega stječe VCC diplomu.
   
 • Pripremna radionica za stjecanje PMI i CAPM certifikacije / 2.2.2015. - 23.2.2015. / ponedjeljkom, od 17:00 do 19:00 /  (termini se odnose na predavanja koja su u okviru radionice)
  Pripremna radionica za stjecanje PMI i CAPM certifikacije počinje dvosatnim predavanjem u ponedjeljak, 2.2.2014. u 17:00 u Cogniti (Zvonigradska 27, Zagreb). Radionica je namijenjena kandidatima koji pokušavaju dostići razinu izvrsnosti Project Management Professional (PMP) ili Certified Associate in Project Management (CAPM) certifikatom, kao i za kandidate koji posjeduju certifikat, a radi njegovog zadržavanja moraju prikupiti dovoljan broj novih Professional Development Units (PDU). Trening donosi 49 PDU / Contact Hours.
   
 • Pripremna radionica za stjecanje PMI-ACP certifikata / početak je u drugoj polovici veljače 2015. (učionica)
  Radionica je za kandidate koji  trebaju steći preduvjete za polaganje Agile Certified Practitioner certifikata, kao i za voditelje projekata i članove projektnih timova koji koriste ili tek trebaju usvojiti agilne tehnike vođenja projekta. Radionica obuhvaća 8 sati predavanja i 21,5 sati e-learning sadržaja (PDU). 

Počeli su upisi na novi termin treninga Stručnjak za EU fondove. Radi se o dvomjesečnom certifikacijskom treningu kojim vas osposobljavamo  za pripremanje, prijavljivanje i realiziranje projekata koji su sufinancirani sredstvima EU. 

Program je razvila poljska tvrtka Syntea 2007. godine u sklopu projekta financiranog od strane EU, pa je on u potpunosti usklađen s europskim kvalifikacijskim okvirom i može poslužiti za European Skills Passport (Europass, http://europass.cedefop.europa.eu/hr/about) koji je namijenjen europskim građanima da stečene vještine i kvalifikacije predstave na jasan i usporediv način na području Europske unije. U tom smislu, Europass predstavlja korak dalje od verificiranih programa koji se upisuju u radnu knjižicu.

Edukacijski programi koji se izvode u sklopu katedre namijenjeni su upoznavanju, svladavanju i usavršavanju u području upravljanja projektima. Mogu ih pohađati početnici, sudionici na projektima, voditelji projekata i stručnjaci s iskustvom koji žele unaprijediti ili certificirati svoje znanje. Osim učenja metodologija i njihove praktične primjene, katedra uključuje edukaciju o korištenju softverskih alata a praćenje projekata.

S obzirom na veliki interes i činjenicu da se sličan program (Pripremna radionica za PMP/CAPM) pokazao vrlo popularan i jako koristan osobama koje pripremaju certifikaciju, Cognita je osmislila novi program u sklopu online katedre upravljanja projektima. Radi se o programu Pripremna radionica za stjecanje PMI-ACP (Agile Certified Practicioner) certifikata.

Program je baziran na Skillsoftovoj seriji e-tečajeva Agile Practitioner - (PMI-ACP & ScrumMaster aligned) u kombinaciji s vođenim predavanjima koja mogu biti u učionici ili se prenositi online. Predviđeno trajanje je 8 sati predavanja i 21,5 sati angažmana na e-learningu. Kako je u e-learningu vrijeme fokusiranije, uobičajeno je jedan sat e-učenja usporediti s dvostruko duljim predavanjem u učionici, što znači da je ovaj program usporediv sa sličnim učioničkim programima u trajanu od pedesetak sati.