Novo u ponudi - online tečaj ruskog jezika!

Od ove godine u našoj online katedri stranih jezika naći ćete još jedan veliki svjetski jezik. Radi se o ruskome jeziku koji možete pohađati u sklopu ljetnih online tečajeva i početničkog tečaja ruskog jezika. Ljetni online tečajevi traju tri tjedna uz tjednu dinamiku od četiri puta po dva školska sata online predavanja, a početnički tečaj možete pohađati u sklopu proljetnog i zimskog semestra.  

Ljetni online tečaj ruskog jezika namijenjen početnicima bez znanjа ruskog jezika kao i polaznicima koji imaju predznanje, a koji žele u kratkom roku naučiti ili obnoviti ruski jezik ili se pripremiti za neke nove poslove kojima je preduvjet znanje ruskog jezika.

Za potrebe tvrtki i organizacija, moguće je organizirati posebne grupe i dogovoriti termine predavanja. Tečajevi se održavaju online, a prema dogovoru i u našim prostorijama odnosno u prostorijama Vaše tvrtke.

U program je uključeno:

 • 24 školskih sati predavanja. Tijekom tečaja očekuje se angažman polaznika od 2 školska sata (u trajanju od 45 min) 4 puta tjedno.
  Nastavni program tečaja temelji se na predavanjima koja se održavaju online, a kao korisnički materijal svaki polaznik dobit će udžbenik (SPUTNIK, udžbenik ruskog jezika za srednjoškolske i odrasle početnike) ili neke druge nastavne materijale ovisno o prethodnom znanju i potrebama polaznika. Provodit će se vježbe praktične komunikacije kako bi polaznici u kratkom vremenu savladali osnove ruskog jezika i razvili samopouzdanje pri uporabi jezika.

Тečaj pruža:

 • Početni test trenutnog znanja jezika (može se riješavati u našim prostorijama ili vam ga možemo dostaviti mailom nakon registracije za tečaj) i završni test postignutog znanja. Za početni stupanj nije potrebno predtestiranje.
 • Osvrt na gramatiku i niz tema iz kulturnog, poslovnog i svakodnevnog života u Rusiji. Teme se, osim kroz udžbenik, obrađuju i u obliku postera, fotografija, opisa događaja, tradicije i običaja te intervjua, primjereno znanju polaznika.
 • Vođeni rad uz profesora stranog jezika (online i u učionici).
 • Dijeljenje zadataka nakon pokazanog gradiva, analizu i provjeru razine znanja (razumijevanje, izražavanje, kvaliteta izgovora...), podršku i komunikaciju predavača s polaznikom.
 • Radne materijale u tiskanom i elektronskom obliku.
 • Završni ispit.
 • Brbljaonice - (jednom tjedno) besplatni sati vježbi konverzacije koje su izvan redovnog programa. Vježbe konverzacije su osmišljene kao online druženja ili druženja uživo za sve polaznike ovog tečaja gdje polaznici razgovaraju na jeziku koji uče. Ovi su susreti stalno moderirani od strane profesora stranih jezika, uz mogućnost prisustvovanja izvornog govornika.
Početnički tečaj ruskog jezika namijenjen je polaznicima bez prethodnog znanjа ruskog jezika. Predavanja se organiziraju u sklopu proljetnog i zimskog semestra.
 
U program je uključeno:
 • 75 školskih sati predavanja.
  Tijekom tečaja očekuje se angažman polaznika od 2 sata (u trajanju od 60 min) tjedno.
 • Nastavni program tečaja temelji se na predavanjima koja se održavaju online, a kao korisnički materijal svaki polaznik dobit će udžbenik (SPUTNIK, udžbenik ruskog jezika za srednjoškolske i odrasle početnike). Provodit će se vježbe praktične komunikacije kako bi polaznici u kratkom vremenu razvili samopouzdanje pri uporabi jezika.
Тečaj pruža:
 • Različite teme (povijest Rusije, pravila ruskog poslovnog bontona, ruska kuhinja, gradovi Sankt Peterburg i Moskva), ali i niz tema iz poslovnog i svakodnevnog života u Rusiji.
 • Test napretka i završni test postignutog znanja.
 • Vođeni rad uz profesora stranog jezika (u učionici i online).
 • Dijeljenje zadataka nakon pokazanog gradiva, analizu i provjeru razine znanja (razumijevanje, izražavanje, kvaliteta izgovora...), podršku i komunikaciju predavača s polaznikom.
 • Radne materijale u tiskanom i elektronskom obliku.
 • Brbljaonice - (jednom mjesečno) besplatni sati vježbi konverzacije koje su izvan redovnog programa. Brbljaonice su osmišljene kao druženja (online ili uživo) za sve polaznike ovog tečaja gdje polaznici razgovaraju na jeziku koji uče. Ova su druženja stalno moderirana od strane profesora stranih jezika, a povremeno im prisustvuje izvorni govornik.
Dodatne informacije o cijenama, terminima i prijavama možete pronaći ovdje, a kao motivacija za učenje ovog lijepog jezika neka vam posluži izvrsni i višestruko nagrađivani ruski animirani film iz 1975., Jež u magli ( ili u izvorniku, Ёжик в тумане). Uživajte!