Raptivity

Raptivity je jednostavan i moćan alat za brzu izradu interaktivnih elemenata koji se lako možete ugraditi u e-learning sadržaje kreirane drugim alatima za razvoj ili ih možete upotrijebiti kao samostalne, multimedijalne elemente prilikom predavanja u učionici. Raptivity nudi doslovno stotine interaktivnih modela, baziranih na najboljim praksama instrukcijskog dizajna.

Kreirane interakcije su u Flash formatu i kompatibilne su sa SCORM standardom, pa ih možete upotrijebiti unutar e-learning tečaja kreiranog nekim drugim authoring alatom (Composica, Flash...) ili unijeti direktno u neki LMS ili LCMS sustav, poput Cognita eLearner® LMS-a, Moodlea, WebCT-a i drugih.

Korištenje Raptivity alata je jednostavno i intuitivno, te ne zahtijeva programiranje. Kreiranje interakcije svodi se na odabir odgovarajućeg modela, unošenja teksta, slika i ostalih multimedijalnih elemenata te podešavanja postavki odabranog tipa interakcije. Na ovaj način interakcije su gotove u doslovno nekoliko klikova mišem.

Sadržaj kreiran Raptivity alatom može se objaviti u obliku pogodnom za samostalno korištenje ili uvođenje u sadržaj koji se kreira nekim drugim specijaliziranim alatom za razvoj. Sva prava na proizvedeni sadržaj zadržava Korisnik koji njima može neograničeno raspolagati. Korištenje razvijenih tečajeva od strane krajnjih korisnika ne naplaćuje se.

Raptivity se licencira na način da odaberete jedan od predefiniranih paketa koji uključuju samu aplikaciju i određeni set modela interakcija.
Donosimo pregled Raptivity proizvoda:

 • Raptivity Essentials – paket od 30 interakcija koji se jednostavno prilagođavaju svakom e-learning sadržaju. Više o paketu možete pronaći ovdje
 • Raptivity Suite – paket uključuje aplikaciju, Essentials paket i još 70+ modela interakcija među kojima su: Brainteasers, Presentation Aids, Interactive Diagrams, Surveys, Software Simulations, Flow Diagram, Overview Visuals, Glossary i Miscellaneous, Jazz up PresentationEncourage ExplorationReinforce LearningTest Knowledge i Get Feedback itd.
  Više o paketu možete pronaći ovdje
 • Raptivity Linker je rješenje za objedinjavanje Raptivity interakcija u cjelinu ili tečaj. Do sada su korisnici interakcije mogli ugrađivati unutar e-learning tečaja kreiranog nekim drugim alatom za izradu sadržaja. Uz pomoć Raptivity Linkera to više nije potrebno - korisniku je dovoljno odabrane interakcije dovući u Raptivity Linker, te na vrlo jednostavan način slagati logičan i smislen niz interakcija. SCORM kompatibilan, jednostavan za korištenje i bez potrebe za programiranjem, Raptivity Linker pruža fleksibilnost u kreiranju sadržaja, a korisnici Raptivity Suite paketa interakcija dobivaju Raptivity Linker potpuno besplatno. Više o Raptivity Linkeru potražite ovdje.

Prednosti Raptivity alata

 • Raptivity ima ugrađenu moćnu biblioteku s nekoliko stotina već pripremljenih interaktivnih modela koji se vrlo jednostavno prilagođavaju novim primjenama.
 • Ugrađeni interaktivni modeli baziraju se na najboljim praksama instrukcijskog dizajna.
 • Proizvod Raptivityja je Flash datoteka koju jednostavno možete koristiti s ostalim e-learning alatima i sustavima, na primjer alatima za razvoj e-learning tečajeva, LMS-ovima, LCMS-ovima, alatima za konferencije uživo, alatima za izradu web stranica itd.
 • Raptivity bilježi završenost, postignut rezultat i odabrane odgovore i prosljeđuje te informacije alatima za razvoj e-learning sadržaja, koji pak komuniciraju po SCORM ili AICC standardima s LMS-om.
 • Korištenje Raptivityja se uči vrlo brzo, a Raptivity se koristi bez apsolutno ikakve potrebe za programiranjem.

Mogućnosti Raptivity alata

 • Raptivity biblioteka interaktivnih modela organizirana je u nekoliko logičkih paketa. Temeljni paket sastoji se od najčešće korištenih interaktivnih modela, sakupljenih iz raznih kategorija. Temeljni paket na taj način omogućava kreiranje interaktivnih modela poput mozgalica (brainteasers) i atraktivnih prezentacijskih elemenata. S vrlo malo truda, moguće je kreirati i softverske simulacije za potrebe edukacije kao i opsežne ankete za krajnje korisnike.
 • Raptivity ima ugrađenu Unicode podršku, što omogućava kreiranje interakcija na raznim stranim jezicima.
 • Raptivity nudi široku lepezu boja i tema za kreiranje interakcija atraktivnog izgleda.
 • Za prilagodbu interakcija, koristi se sofisticirani editor.
 • Čarobnjaci, maske i predlošci čine Raptivity vrlo jednostavnim za korištenje. Pritom je zadržana potpuna kontrola nad sadržajem, izgledom interakcija i ukupnim dojmom za krajnjeg korisnika.

Za više informacija o proizvodu i cijenama javite se u Cognitu na tel. broj 01 6558 440 ili na info@cognita.hr.