Uredski informatički e-learning tečajevi

Cognitin program uredskih informatičkih e-learning tečajeva uključuje osnovne i napredne tečajeve za MS Office aplikacije (Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access), tečajeve Windowsa, Interneta i MS Projecta. Tečajevi vjerno simuliraju rad aplikacija, multimedijalni su, interaktivni i praćeni glasom na hrvatskom jeziku. 

Ovisno o tome koji operacijski sustav koristite (Windows 7 ili Windows 10), ovoga trenutka na hrvatskom možemo ponuditi:

 • Windows 10: samo e-tečajeve osnovnog i naprednog Excela, a u sljedećim mjesecima ćemo imati PowerPoint i napredni Word.
 • Windows 7: e-tečajeve osnovnog i naprednog Excela, osnovnog i naprednog Worda, PowerPointa, Accessa, Outlooka (slanje i primanje pošte) i MS Projecta.

Dodatno, u ponudi imamo sve osnovne i napredne e-tečajeve na engleskom jeziku, neovisno o verziji.

E-tečaj čine interaktivni i multimedijalni materijali za samostalno učenje. Tečaj je strukturiran, odnosno podijeljen na poglavlja i lekcije te slijedan što znači da je predviđen redoslijed prolaska kroz dijelove gradiva. E-tečaj prati napredak polaznika i bilježi postignute rezultate. E-learning lekcije sastoje se od scena (stranica, slajdova) koje mogu sadržavati tekst, slike, animacije, video i interaktivne elemente. Polaznik materijalima može pristupati neograničeno i u bilo koje vrijeme tijekom perioda trajanja licence. Također, s učenjem je moguće započeti u bilo kojem trenutku.

Tečajevi uključuju i tzv. mentorirane zadatke koje polaznici preuzimaju s sustava za e-učenje ili putem e-maila i rješavaju ih samostalno, odspojeni od sustava (offline). Zadaci se rješavaju u (pravom) Excelu, rješenja pohranjuju na vlastito računalo i nakon toga šalju mentoru na pregled - putem sustava za e-učenje ili e-mailom. Mentor rješenja pregledava, ocjenjuje i komentira.

Dodatno, polaznici imaju podršku mentora kojeg mogu pitati putem poruka i diskusijskih grupa.

Po završetku tečaja, što uključuje kompletiranje obaveznih multimedijalnih lekcija i prolazne ocjene na pripadajućim mentoriranim zadacima, polaznik dobiva uvjerenje o savladanom tečaju tvrtke Cognita.

E-tečajevi su multimedijalni, interaktivni i praćeni audiom. Svi tečajevi zadovoljavaju sljedeće:

 • MS Office e-tečajevi su multimedijalni, interaktivni i praćeni audiom na hrvatskom jeziku
 • E-tečajevi tematikom i obimom pokrivaju područja istovrsnih učioničkih seminara koji, u pravilu, traju 20 školskih sati
 • MS Office e-tečajevi vjerno simuliraju rad aplikacije za koju tečaj obučava, na primjer:
  • U tečaju MS Excel: označavanje mišem različitih područja unutar Excel radnog lista, mogućnost pisanja unutar ćelija u okviru vježbe, izmjena ručice pokazivača na različitim dijelovima ćelija za vrijeme dok polaznik radi interakciju
  • U tečaju MS Word: Izmjena ručice pokazivača, pisanje i selekcija teksta u simuliranom okruženju.
 • Svaka lekcija e-tečajeva ima jasno definirane ciljeve lekcije koje korisnik zadovoljava rješavanjem određenih interaktivnih zadataka unutar lekcije.
 • Ciljevi svake lekcije su u bilo kojem trenutku biti dostupni na uvid korisniku tečaja (tijekom korištenja tečaja.
 • Korisnik uz pojedine dijelove lekcije (stranice, scene) ima mogućnost pisanja svojih bilješki, a koje su mu dostupne i za ispis.
 • Sve lekcije e-tečajeva sadrže transkript teksta koji se koristi u lekcijama, koji je moguće skinuti i pohraniti na vlastito računalo ili ispisati.
 • Prilikom ponovnog pokretanja lekcije tečaja korisnik se pozicionira tamo gdje je posljednji put stao s učenjem.

Pristup e-tečajevima traje godinu dana, a polaznici im pristupaju putem Interneta uz dodijeljeno jedinstveno korisničko ime i lozinku. Sadržaji su dostupni neograničeno, 24 sata dnevno.

E-tečajevi na engleskom jeziku

Na listu Desktop Coureware untutar punog kataloga e-tečajeva pronaći ćete multimedijalne, interaktivne e-tečajeve na engleskom jeziku za samostalno učenje tvrtke Skillsoft čiji smo partneri. Tečajevi su grupirani u područja (Solution Area), kurikulume (Curriculum) i serije (Series), a uz svaki e-tečaj postoji link na njegov opis i predviđeno trajanje u satima.

Svaki tečaj (Course) sadrži i online test za samoprovjeru znanja. Ovi testovi služe i kao indikator završenosti, tako da na osnovu njih polaznik dobiva uvjerenje tvrtke Cognita.

Osim e-tečajevima, dostupna je i Books 24x7 kolekcija Office Essential s online knjigama na engleskom jeziku.

Pristup tečajevima i drugim resursima licencira se na godinu dana, a tijekom tog perioda polaznici tečajevima pristupaju neograničeno, u vrijeme koje im najbolje odgovara.