Certifikacijski online programi

Nudimo vam pripremnu online edukaciju za polaganje više od 300 međunarodnih certifikacijskih ispita iz područja profesionalne informatike i upravljanja projektima. Pripremni programi uključuju gotovo 2.500 različitih online resursa:

 • Multimedijalnih, visoko interaktivnih e-learning tečajeva na engleskom;
 • Pripremnih online testova;
 • Usluga mentora online;
 • Online knjiga.

Svi resursi su razvijeni u Skillsoftu, najvećoj svjetskoj e-learning kompaniji čiji je Cognita partner i zastupnik.

Za pojedine teme, Cognita može osigurati i usluge vlastitih mentora i predavača, odnosno pripremiti kombiniranu edukaciju prilagođenu potrebama korisnika.


Obuhvaćene teme

Dostupni su programi za stjecanje certifikata dolje navedenih vendora:

 • BCS Professional Certification
 • (ISC)2
 • Cisco
 • CompTIA
 • EMC
 • Information Systems Audit and Control Association (ISACA) 
 • International Institute of Business Analysis (IIBA) 
 • International Software Testing Qualification Board (ISTQB) 
 • ITIL®
 • Linux Professional Institute (LPI)
 • Microsoft
 • Oracle
 • PRINCE2®
 • Project Management Institute (PMI)
 • ScrumAlliance 
 • VMware 

► Potpuni katalog dostupnih tečajeva možete skinuti ovdje

Tečajeve za informatičke profesionalce pronaći ćete na listu IT Courseware.
Certifikacijski programi s popisom dostupnih tečajeva i drugih online resursa za pripremu pojedinih ispita, nalazi se na listu Certification matrix.


Opis programa

U katalogu ćete pronaći sve obuhvaćene resurse, a razlikovat ćete ih prema stupcu Asset Type (na listu IT Courseware), odnosno grupirane u različite kategorije. U nastavku su opisani uključeni tipovi resursa.

E-learning tečajevi

Skillsoftovi tečajevi su strukturirani i slijedni, sadrže instrukcije koje polaznika vode kroz savladavanje gradiva, interaktivne elemente za provjeru usvojenog znanja, dodatne materijale za pomoć pri učenju i kasnijem radu (tzv. job-aids i learning-aids), te imaju ugrađenu metriku usvojenosti znanja kako bi se tečajevi uskladili sa ciljevima potrebnim za stjecanje pojedinih certifikata, ali i očekivanjima korisnika.

Noviji tečajevi uključuju video snimke koje polaznici dobro prihvaćaju, ali su također zadržani interaktivni i drugi uobičajeni elementi. Video snimke je moguće pregledavati redom kako su raspoređeni unutar tečaja, ali ih je također moguće pokrenuti i pojedinačno kako bi ih polaznici mogli koristiti onda kada im je potrebno (on-the-job performance support).

Test Prep - pripremni online testovi

TestPrep (pripremni test za certifikaciju) su pripremni online testovi koji simuliraju polaganje certifikacijskog ispita. TestPrep sadrži pitanja koja nalikuju onima koja se pojavljuju na ispitu, iako se ne radi o pitanjima sa stvarno održanih ispita. TestPrep sadrži veliki broj pitanja koja se prilikom svakog korištenja odabiru slučajnim odabirom, tako da se resurs može koristiti više puta bez ponavljanja istih testova.

TestPrep se može koristiti u dva načina rada: study i certification. Prvi način rada vremenski nije ograničen, namijenjen je učenju i uključuje detaljna objašnjenja koja se pojavljuju nakon odabira odgovora uz svako pitanje. Drugi način rada simulira certifikacijsko okruženje, vremenski je ograničen, nema objašnjenja odgovora, već tek po završetku testa prikazuje postignuti rezultat.

Mentoring Assets

Usluga uključuje online podršku mentora, certificiranih stručnjaka za određeno područje, koji zajedno imaju više od 1.000 certifikata i akreditacija. Podrška se ostvaruje putem chata u stvarnom vremenu ili slanjem pitanja mentoru putem maila ili internih poruka. Podrška se može koristiti za pomoć pri pripremi certifikacijskog ispita ili primjeni naučenog u svakodnevnom poslu.

Online knjige (Books24x7)

Na listu Certification_matrix kataloga tečajeva, pronaći ćete popis knjiga koje sadrži ITPro kolekcija online biblioteke knjiga Books24x7, a koje su namijenjene pripremi predmetnog certifikacijskog ispita. Biblioteka sadrži puni tekst knjiga i pripadajućih resursa, ali i neke funkcionalnosti koje su pripremljene posebno za profesionalne informatičare, poput mogućnosti pretrage unutar programskog kôda koji je dio teksta knjige, kao i mogućnost jednostavnog kopiranja i korištenja programskog kôda.


Primjer tečaja

Demo: Ruby on Rails for .NET Developers


Demo

Zatražite demo


Način licenciranja

Pristup svim resursima omogućava se na godinu dana uz vlastito korisničko ime i lozinku. Skillsoftovi tečajevi i drugi resursi, s izuzetkom online knjiga, licenciraju se u paketima, pri čemu cijena korisničke licence ovisi o broju tečajeva unutar paketa i broja korisnika koji će imati pristup paketu. Pri tome se svi resursi, uključujući e-learning tečajeve, pripremne online testove (TestPrep) i usluga online mentora (Mentoring Asset) tretiraju jednako i imaju jednaku cijenu. Moguće je odabrati predefinirane pakete za pripremu nekog certifikacijskog ispita ili proizvoljno odabrati resurse i stvoriti vlastiti paket. Za ostvarenje popusta za grupu od više korisnika, tečajevi unutar određenog paketa moraju biti jednaki za sve korisnike paketa.

Pristup online biblioteci knjiga Books24x7 licencira se po principu pristupa cijeloj kolekciji, odnosno korisnik dobiva pristup svim knjigama unutar odabrane kolekcije (u ovom slučaju oko 15.000 naslova koji su dio ITPro kolekcije) i svim novim naslovima koji će se objaviti unutar godine dana koliko traje pristup.

Za više informacija, kontaktirajte nas.