Programi za menadžment i vodstvo


Program za menadžment i vodstvo uključuje sljedeće dostupne resurse, koje možemo podijeliti u nekoliko skupina:

 

E-learning tečajevi i drugi resursi

E-learning tečajevi vodeće svjetske kompanije Skillsoft uključuju dva posebna kurikula za menadžere i vodstvo kompanija:

  • Management curriculum – uključuje 109 e-tečajeva
  • Leadership curriculum – uključuje 47 e-tečajeva.

Tečajevi (E-learning courses) su "klasični" e-learning tečajevi, strukturirani i slijedni materijali za samostalno učenje. Svaki tečaj uključuje i pripadajući test za ocjenu usvojenog znanja. Osim "klasičnih" e-tečajeva, dio materijala je u obliku role play interaktivnih simulacija (Challenge Series i Simulations) i edukativnih filmića (Business Impact). Dostupne tečajeve potražite u našem cjelovitom katalogu desno u rubrici Korisni linkovi / Katalog e-learning tečajeva.

Više o Skillsoftovim poslovnim e-learning tečajevima


Kolekcije unutar online biblioteke Books24x7

Radi se o kolekcijama BusinessPro (poslovne knjige, preko 10.000 naslova) i tzv. Executive kolekcije: Exec summaries (zbirka sažetaka najvažnijih poslovnih knjiga) i Exec blueprints (najbolje prakse i strateška pitanja, većinom za viši menadžment). Executive kolekcije većinu naslova, osim u formatu za čitanje, sadrže i u audio formatu.
Books 24x7 je najveća svjetska poslovna online biblioteka s preko 60.000 naslova. Biblioteka se sastoji od desetak kolekcija, a funkcionira na način da korisnik dobije pretplatu na pojedine kolekcije u trajanju od godinu dana. U tom periodu korisnik može pristupati kolekciji svim naslovima unutar odabrane kolekcije i svim knjigama koje će se objaviti unutar te godine dana. Knjige su na engleskom jeziku, a u biblioteku se na tjednoj bazi dodaju novi naslovi poznatih svjetskih autora i izdavača, praktički u isto vrijeme kada se knjige pojavljuju u knjižarama. Više o biblioteci i kolekcijama možete pronaći u izborniku E-learning sadržaji, Biblioteka online knjiga - Skillsoft Books 24x7.

 

Video kolekcije

Osim kolekcija knjiga i sažetaka, Books24x7 sadrži dvije kolekcije Leadership Channel i 50 Lessons koje sadrže ukupno preko 4.000 različitih video snimki, od snimki cijelih predavanja pred publikom u trajanju 30-90 minuta, preko predavanja snimljenih ekskluzivno za kolekciju, do kraćih, tzv. Quick Talks snimki u trajanju 1-5 minuta o nekom problemu ili pitanju. Sudionici i predavači su poznati svjetski poslovni ljudi i menadžeri.
Zbirka uključuje sadržaje različite duljine, od 2 do 90 minuta:

  • snimljena javna predavanja
  • snimke predavanja održanih specijalno za kolekciju
  • Focus LDC Business Autor QuickTalks - zbirka kratkih video zapisa poslovnih autora kao što su Stephen Covey, Gary Hamel, Linda Hill...
  • LDC Executive QuickTalks - zbirka kratkih video zapisa najboljih razmišljanja vodećih rukovoditelja, kao što su Jeff Immelt, Anne Mulcahy, Sir Howard Stringer, Bill Ford, Jr., Ron Meyer i drugih današnjih ponajboljih poslovnih lidera i praktičara
  • LDC Consultant QuickTalks - zbirka kratkih video zapisa vodećih konzultanata poput Mercer, BCG i Deloitte...
  • 1.500 intervjua s poslovnim liderima.
    Jack Welch ima i svoju posebnu kolekciju (Jack Welch's Way), ali ona je dostupna na upit.

Više o Skillsoftovim kolekcijama video sadržaja

 

Knowledge centers

Radi se o tematskim portalima koji sadrže niz različitih resursa na neku temu. Između ostalih, postoje Management KC i Leadership KC portali. Svaki KC uključuje tečajeve (uz one iz Management i Leadership curriculuma, još i niz drugih), interaktivne resurse, dvadesetak knjiga, aktualne članke i sl. Tablicu s popisom uključenih resursa (po temama) možete pronaći desno u rubrici Korisni linkovi, KnowledgeCenter Content Document.xlsx.

Leadership KC prventstveno je namijenjen za nove lidere, zaposlenike koji uče o vođenju ili primjeni vještina vođenja, srednji menadžment i sl. 
Više o Skillsoftovim Knowledge centers portalima znanja

 

Leadership Advantage (SLA)

Skillsoft Leadership Advantage je skup portala znanja sličnih Knowledge centers portalima. SLA je također namijenjen razvoju kompetencija menadžera i lidera na svim razinama, a posebno je prilagođen executive-level menadžmentu.

Sadrži četrdesetak programa koji se licenciraju zajedno, a od kojih se svaki otvara kao poseban portal. Na portalu pojedinih programa nalaze se linkovi "da li je to za mene", brzi (fast) i puni (full) program i na kraju dio za testiranje. Prosječno vrijeme prolaska kroz puni program je 2 sata, a program se sastoji od niza manjih, kraćih resursa za pogledati, poslušati ili pročitati.

U sklopu SLA nema tečajeva, već se programi baziraju na Quick Talk video zapisima, te Exec Summaries i Exec Blueprints kolekcijama. U dijelu za testiranje, nalaze se uobičajeni testovi, ali i interaktivni resursi poput onih iz Challenge Series. U prilogu se nalazi tablica s uključenim resursima. Tablicu s trenutno dostupnim resursima potražite desno u rubrici Korisni linkovi, SLA 2.0 Asset List.xls.

Za sve gore navedene proizvode moguće je osigurati probne pristupe, a više informacija potražite na telefonu broj 01 6558 440 ili putem e-pošte info@cognita.hr.