E-learning tečajevi zaštite i sigurnosti

Standardni paket e-tečajeva iz područja zaštite i sigurnosti uključuje tri tečaja:

Navedeni e-tečajevi su namijenjeni svim zaposlenicima unutar organizacije koji moraju proći navedenu obuku radi vlastitog zdravlja i sigurnosti ili u okviru zakonske obaveze prema ovom obliku edukacije djelatnika. Tečajevi su rađeni u suradnji sa stručnjacima zaštite na radu i usklađeni su sa zakonskim obavezama poslodavaca.

Osim navedena tri e-tečaja u sklopu osnovnog paketa, u ponudi su još e-tečajevi:

Svi e-tečajevi su interaktivni i multimedijalni, namijenjeni samostalnom učenju i na hrvatskom jeziku. Tečajevi su strukturirani i slijedni i polaznika vode kroz savladavanje gradiva. Predviđeno trajanje je između pola sata i dva sata, ovisno o tečaju, ali s obzirom da polaznici sami određujeu tempo, trajanje može biti i nešto dulje ili kraće. Za tvrtke se često određuju rokovi za savladavanje tečajeva nakon čega se organizira testiranje i priprema zapisnika u suradnji s ovlaštenim tvrtkama ili odjelom za zaštitu na radu kod Korisnika.

S obzirom na to da se edukacija ove tematike najčešće organizira za sve zaposlenike, e-tečajevi znatno unaprijeđuju proces edukacije na način da zaposlenici ne moraju u strogo određeno vrijeme odlaziti sa svojih radnih mjesta već edukaciju prolaze kada i s mjesta s kojeg im to najviše odgovara. Materijali pružaju mogućnost za ponavljanje gradiva, tako da ovo rješenje nosi mnoštvo prednosti kako za Vašu tvrtku tako i za Vaše djelatnike. 


Testiranje i certifikacija

U slučaju potrebe za izdavanjem službenih uvjerenja o osposobljenosti za provedbu preventivnih mjera zaštite od požara, osposobljenosti za rad na siguran način i osposobljenosti iz područja zaštite na radu, Cognita surađuje s tvrtkama ovlaštenima za izdavanje navedenih uvjerenja. Testiranje teoretskog dijela vrši se online u sklopu e-learning tečajeva.


Prilagodba e-tečajeva

Gotove e-tečajeve moguće je prilagoditi posebnostima svake organizacije, a moguće je razviti i dodatne module kako bi se obradila sva pravila i procedure koje su specifične u Vašem okruženju. Tečajevi su razvijeni na način da ih je jednostavno i brzo moguće prilagoditi potrebama i specifičnostima svake organizacije, a mogu se koristiti samostalno ili u kombinaciji s postojećim edukacijskim procesima.

Na ovaj način se znatno pojednostavljuje praćenje čestih promjena zakona. Korištenjem e-tečajeva svaka promjena vidljiva je odjednom svim zaposlenicima i nema potrebe za organiziranjem dodatnih treninga.