CognitaCafe

COGNITA CAFE 2019

Vrijeme održavanja: utorak, 1.10.2019. s početkom u 9:00.
Registracija sudionika počinje u 8:30.
Mjesto održavanja: Hotel Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21, Zagreb

Cognita i Skillsoft pozivaju Vas na

COGNITA CAFE: 5. KONFERENCIJU O E-UČENJU

Rezervirajte datum za Cognitinu 5. konferenciju o e-učenju! Još od 2012. Cognita Vam s partnerima donosi najnovija saznanja o e-učenju. Nakon tri velike jednodnevne konferencije o e-učenju Znanje u fokusu i prvog E-learning CAFE-a najavljujemo 5. konferenciju o e-učenju u utorak, 1. listopada 2019.

utorak, 1.10.2019.

5. KONFERENCIJA O E-UČENJU COGNITA CAFE

Cognita CAFE organiziramo u suradnji s partnerom Skillsoftom, najvećom svjetskom kompanijom specijaliziranom za e-učenje, koja slična događanja već godinama organizira širom svijeta.

Čekaju vas zanimljiva i relevantna predavanja stručnjaka iz Skillsofta, Cognite i Projectus grupe. Sudionici će dobiti priliku upoznati se i s tečajevima e-učenja, video predavanjima, online interaktivnim vježbama, online bibliotekom knjiga i ostalim online resursima za učenje. Kao i uvijek, za sve sudionike pripremili smo niz zanimljivih materijala i pogodnosti.

Predavanja će biti na hrvatskom jeziku s izuzetkom predavanja inozemnih partnera koja će biti na engleskom jeziku.

Teme konferencije

Na konferenciji ćete od stručnjaka iz Skillsofta, Cognite i Projectus grupe moći čuti i naučiti o:

 • primjerima online i kombiniranih (blended) edukacijskih programa,
 • načinima na koji Skillsoft i njegovi partneri pomažu kompanijama u iskorištavanju svih potencijala online edukacije,
 • novom kombiniranom (blended) programu First time manager,
 • online programima za profesionalne informatičare,
 • organizaciji projekata edukacije putem e-učenja,
 • novostima i trendovima u e-učenju,
 • rezultatima najnovijih neuroznanstvenih istraživanja koja provode Skillsoft i The Massachusetts Institute of Technology o korištenju i načinima primjene videa i drugih resursa u online edukaciji – cilj istraživanja je znanstvena potvrda metodologija instrukcijskog dizajna,
 • sudjelovati u radionicama uz suradnju naših partnera i korisnika.

Program konferencije

8:30 – 9:00
Registracija sudionika
9:00 – 9:05
Otvaranje konferencije i pozdravni govori
Mihaela Klarić, Cognita
9:05 – 9:15
O partnerima, novostima i trendovima
Saša Dumić, Cognita
9:15 – 9:55
How SkillSoft is shaping the future of Leadership Development
Christopher White, Skillsoft
9:55 – 10:15
Neuroznanost u e-učenju: instrukcijski efikasan video
Renata Takač Pejnović, Cognita
10:15 – 10:35
Video u online edukaciji: primjeri
Josip Boras, Cognita
10:35 – 11:05
Every company is a technology company – Innovations in technology talent development
Matthew Buskell, Skillsoft
11:05 – 11:35
Stanka za kavu
11:35 – 11:55
Trening trenera u klasičnoj i online edukaciji
Dinka Krčelić, Projectus grupa
11:55 – 12:15
Online i blended (kombinirana) edukacija: što može poći krivo?
Saša Dumić, Cognita
12:15 – 12:35
Prvi put menadžer - predstavljanje programa
Dinka Krčelić, Projectus grupa i Renata Takač Pejnović, Cognita
12:35 – 12:55
Što kada gotovi sadržaji nisu dovoljni?
Saša Dumić, Cognita
12:55 – 13:10
Pogodnosti i nagradna igra
13:10 – 13:50
Pitanja & odgovori

Najava predavanja

Video u online edukaciji: primjeri

Josip Boras

Jeste li znali da gledatelji zadržavaju 95% poruke dok je gledaju u videozapisu, u usporedbi s 10% kada je čitaju? Prema istraživanjima, do kraja 2020. video će generirati 80% globalnog Internet prometa. Iako je prvenstveno visoka potražnja za zabavnim sadržajem, trend je već zahvatio i online edukaciju. Tvrtke koje se bave izradom e-učenja  slijede taj trend i bave se digitalizacijom tekstualnih materijala prevodeći ih u video sadržaj. Više o videu u e-učenju i primjerima primjene videa u online edukaciji govorit će  Josip Boras, voditelj razvoja projekata Cognite  u predavanju “Video u online edukaciji: primjeri”. Vidimo se na konferenciji Cognita CAFE!

Prvi put menadžer

Dinka Krcelic
Dinka Krčelić, Projectus grupa d.o.o., direktorica

Na konferenciji Cognita CAFE 2019. predstavit ćemo program mješovitog učenja. Prvi put menadžer namijenjen je svima koji su tek preuzeli rukovodeću funkciju ili se spremaju za poziciju rukovoditelja. Kroz module Vodstvo i upravljanje, Upravljanje ljudskim potencijalima, Tim i Osobni razvoj polaznici će se upoznati s osnovnim terminima i načelima rukovođenja, osvijestiti vlastite kompetencije i prostor za razvoj, spoznati važnost vodstva, delegiranja, učinkovitog donošenja odluka, timskog rada te će poraditi na usavršavanju osobnih vještina. Edukacija je osmišljena kao kombinacija radionica u učionici i e-učenja kako bi se polaznicima omogućilo da samostalno planiraju vrijeme za usavršavanje, ali i da kroz interakciju s trenerima i drugim polaznicima maksimiziraju njezin učinak. Dođite na Cognita CAFE 2019 i saznajte sve o novostima u području e-učenja i poslovnog usavršavanja.

Neuroznanost u elearningu: instrukcijski efikasan video

Renata Takac Pejnovic

Jeste li čuli da prosječan čovjek koristi samo 10% mozga? Ili za "stilove učenja" i druge mitove neuroznanosti?
O mitovima, ali i stvarnim otkrićima neuroznanosti na predavanju "Neuroznanost u elearningu: instrukcijski efikasan video" govorit će Renata Takač Pejnović, learning consultant Cognite. Vidimo se na konferenciji Cognita CAFE 1.10.2019.!

Online prijava ostvaruje se kotizacijom na ulaznice.hr

5. Konferencija o e-učenju Cognita CAFE

Prijašnje konferencije

Još od 2012. Cognita Vam s partnerima donosi najnovija saznanja o e-učenju. Nakon tri velike jednodnevne konferencije o e-učenju Znanje u fokusu na kojima smo bili suorganizatori, prvog E-learning CAFE-a organiziranog prije nekoliko godina i niza prezentacija o online učenju ove godine organiziramo 5. konferenciju o e-učenju.

2012.
Prva e-learning konferencija Znanje u fokusu
u korporativnom sektoru održana je 14. rujna 2012. u Koprivnici. Konferencija je okupila vodeće stručnjake iz Hrvatske, Velike Britanije, Francuske i Indije. Cilj konferencije bio je je približiti mogućnosti primjene e-learninga te istaknuti prednosti koje donosi tvrtkama. Uz organizatora Podravku, suorganizatora Cognitu, partneri su bili Tell me more iz Francuske, SkillSoft iz Velike Britanije i Fakultet elektrotehnike i računarstva iz Zagreba.
E-learning konferencija imala je humanitarni karakter i sav novac od uplaćenih kotizacija doniran je u humanitarne svrhe u zakladu "Zlata Bartl" koja podupire studiranje nadarenih studenata iz tehničko-tehnoloških smjerova.
2013.
Druga konferencija o e-učenju Znanje u fokusu
održana je 11. listopada 2013. godine u Koprivnici. Na e-learning konferenciji sudjelovali su najznačajniji domaći i inozemni predavači s mnoštvom zanimljivih tema. Sudionici su sudjelovali u panelima s vodećim e-learning stručnjacima te toploj, domaćinskoj atmosferi "kompanije sa srcem" uz prezentaciju i konzumaciju bogatog asortimana proizvoda našeg prehrambenog lidera Podravke. Sudionici su upoznati s konceptom e-learninga, mogućnostima korištenja i implementacije te su na primjerima upoznali njegove specifičnosti, prednosti i nedostatke. Sudionici su imali prilike vidjeti najnovije alate i e-learning sadržaje te ih na radionicama i samostalno isprobati. Posebna vrijednost konferencije bile su studije na kojima su prezentatori iz različitih hrvatskih kompanija pokazali kako organiziraju e-learning projekte, kako su riješili probleme prilikom uvođenja e-learninga, kako motiviraju svoje zaposlenike za korištenje i koliku je vrijednost organizacija dobila uvođenjem e-learninga.
2014.
Prvi E-learning CAFE (Channel Advisory Forum Event),
forum o učincima (e)učenja na poslovanje, održan je 27.11.2014. u Zagrebu. U suradnji s partnerskom tvrtkom Skillsoft govorili smo općenito o e-learningu, novim proizvodima i uslugama koje, kroz partnerstvo s ovom najvećom e-learning kopanijom, možemo ponuditi našem tržištu, te izlagali o učincima edukacije općenito na poslovanje i postizanje boljih poslovnih rezultata.
2015.
Treća konferencija o e-učenju Znanje u fokusu (E-učenje. Kolaboracija. Inovacije)
održana je 12. lipnja 2015. u Podravki u Koprivnici. Na konferenciji se raspravljalo o e-učenju i inovacijama kroz niz izlaganja vrhunskih predavača, zanimljive panel rasprave i radionice. Konfrencija Znanje u fokusu bila je i humanitarnog karaktera, a uplatom kotizacije pomoglo se školovanju izvrsnih studenata u sklopu zaklade „prof. Zlata Bartl" kojoj je svrha promicanje i poticanje stvaralačkog i inovativnog znanstveno-istraživačkog rada među visokoobrazovanim mladim ljudima, osobito u tehničko-tehnološkoj oblasti, kojom se bavila prof. Zlata Bartl.
2016.
Cognita je bila partner Četvrte međunarodne korporativne konferencije o učenju i inovacijama za digitalno doba Znanje u fokusu održane 24. studenog 2016. u Zagrebu.

Osnovne informacije i kontakt

Vrijeme i mjesto održavanja:

Utorak, 1.10.2019. s početkom u 9:00.
Registracija sudionika počinje u 8:30.
Hilton Garden Inn, Radnička cesta 21, Zagreb

Kontakti i rezervacije:

tel. 01 6558 440
e-mail: info@cognita.hr

COGNITA CAFE NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

Pogodnosti za sudionike konferencije Cognita CAFE

Za sudionike konferencije pripremili smo zanimljive pogodnosti:

 • 14 dana pristupa poslovnoj ili informatičkoj kolekciji e-tečajeva (svi tečajevi unutar Business ili IT courseware kolekcija iz kataloga) na engleskom jeziku Katalog tečajeva možete pronaći ovdje: Edukacija.net katalog tečajeva
 • 14 dana pretplate na online biblioteku s više od 53.000 naslova Za pregled i odabir željene kolekcije pregledajte ponudu servisa Books 24x7 .
 • Kodovi za digitalnu pretplatu na časopis Lider.
 • Jedan sudionik imat će priliku osvojiti i kotizaciju za program Prvi put menadžer! Program je namijenjen svima koji su tek preuzeli rukovodeću funkciju ili se spremaju za poziciju rukovoditelja. Program su razvile tvrtka Projectus grupa i Cognita.
 • Jedna godišnja pretplata na časopis Mreža.
 • Jedna godišnja pretplata na Lider.

ORGANIZATORI

Skillsoft
Projectus Grupa

MEDIJSKI POKROVITELJI

© Copyright 2019 - Sva prava pridržana