Završen je projekt Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost

12. rujna 2014. godine u OŠ Ivana Granđe u Soblincu je održana završna konferencija projekta ICT4SCF čiji je nositelj OŠ Eugena Kumičića iz Slatine.

Informatička znanja za uspješnu i kreativnu budućnost (IT skills for Creative and Successful Future, ICT4SCF) uspješan je projekt OŠ Eugena Kumičića iz Slatine s partnerima: OŠ Dobriše Cesarića, OŠ Ivana Granđe, OŠ Otona Ivekovića te Grafičke škole u Zagrebu, sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda, komponente Razvoj ljudskih resursa u svrhu daljnjeg unaprjeđenja i implementacije Hrvatskog kvalifikacijskog okvira.

Opći cilj projekta je bolja inkluziju informatičkih kompetencija i digitalne pismenosti te promocija cjeloživotnog učenja, uz novorazvijeni e-portal i priručnike koji su bazirani na kurikulu koji je rezultat ishoda učenja. 

Kao sudionik projekta, Cognita je održala edukaciju iz engleskog jezika s naglaskom na stručnu računalnu terminologiju, te radionice s temama korištenja informacijsko-komunikacijskih tehnologija u nastavi i izrade digitalnih nastavnih materijala. Educirali smo četrdesetak nastavnika različitih predmeta iz četiri osnovne škole. U sklopu projekta odradili smo oko 260 sati nastave, a nastavnici su dobili znanja obrade multimedije, korištenja Office alata, izrade kvizova, korištenja Internet resursa u nastavi, izrade interaktivnih materijala i td.

Stečena znanja i vještine nastavnicima će pomoći u korištenju Interneta i računala prije, tijekom i poslije nastave kako bi nastavu unaprijedili, ali i potaknuti ih da izrađuju i dodatne edukativne materijale, koje će, između ostaloga,  postavljati i na portal koji je izrađen u sklopu projekta (možete ga pronaći na adresi www.e-skola.com.hr). Sadržaj e-portala za cjeloživotno učenje u cijelosti je raspoloživ za preuzimanje, a svatko tko pristupi portalu može ga obogatiti i svojim digitalnim materijalima.

Više o događanju možete pronaći ovdje, a Cognita se također pridružuje čestitkama nositelju i svim sudionicima projekta.