Stručnjak za EU fondove, upis četvrte generacije polaznika

Počeli su upisi četvrte generacije polaznika certificiranog programa Stručnjak za EU fondove! Od ovoga termina, raspored predavanja i radionica smo prilagodili korisnicima koji imaju nešto duže radno vrijeme, pa su termini predavanja od 18:00 do 21:15, a održavat će se utorkom, četvrtkom i petkom.

Programom Stručnjak za EU fondove u trajanju od 80 školskih sati nastave vas osposobljavamo da na stvarnim primjerima iz prakse naučite pripremati, prijaviti i provesti projekte koji su sufinancirani sredstvima EU. Na kraju programa pristupate certifikacijskom ispitu nakon čega stječete stručnu diplomu. Zvanje stručnjaka za EU fondove upisuje se u Europass.

Certificirani VCC stručnjak za EU fondove ima znanja o:

  • Podrijetlu regionalnih politika EU
  • Pravilima institucionalnog sustava implementacije fondova EU i o tome kako funkcioniraju fondovi
  • Pravnim aktima, programskim dokumentima, smjernicama u procesu prijave, provođenja i dovršavanja projekata koji su sufinancirani od strane EU Identificiranju problema i pronalaženju mogućih rješenja korištenjem EU fondova
  • Analizi dionika
  • Pripremi konzorcijskog sporazuma, logičkoj matrici, Ganttogramu, zahtjevu za subvenciju, zahtjevu za isplatu, SWOT analizi projekta
  • Pravilima kreiranja proračuna, prihvatljivim izdacima
  • Pretpostavkama i rizicima, provođenju i zatvaranju EU projekta.

►Početak programa
utorak, 3.3.2015. u 18:00

►Trajanje programa
80 školskih sati tijekom 8 tjedana
3.3.2015. – 28.4.2015.

Prijava na program

►Dinamika predavanja i radionica
utorak / učionica / 18:00 - 21:15 (4 školska sata)
četvrtak / učionica / 18:00 - 21:15 (4 školska sata)
petak / učionica / 18:00 - 21:15 (4 školska sata)
Okvirni raspored predavanja i radionica

►Cijena programa
7.000,00 KN + PDV

►Cijena za obročnu otplatu (4 mjesečna obroka)
7.700,00 KN + PDV.

O predavačici
Renata Ćurković, diplomirani ekonomist iz područja financija, bankarstva i osiguranja. Certificirani je majstor praktičar NLPa pri International Network for Humanistic NLP, SAD, certificirani je executive coach pri Academy of Executive Coaching, Velika Britanija i certificirani je Lead Auditor ISO 9001:2008, IRCA. Aktivno sudjeluje u radu više strukovnih udruga i tajnica je European Mentoring and Coaching Council Hrvatska.

Više od dvadeset godina radi u području edukacije kao samostalni trener odraslih u Hrvatskoj i inozemstvu u području osobnog razvoja, upravljačkih vještina i upravljanja kvalitetom u poslovnom i civilnom sektoru. Zadnjih deset godina sudjeluje u pripremi i provođenju međunarodnih projekata od kojih su ključni: "Kretanje prema održivosti: ruralni razvoj jugozapadnog planinskog dijela Hrvatske", "Razvoj centra planinskog turizma Sv. Brdo u Ličko-senjskoj županiji", "Razvoj ljudskih potencijala – Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti sustav obrazovanja", "Sigurnost djece na internetu", "TechSoup program donacija cilivnom sektoru u Hrvatskoj".

Koautor je priručnika "Pri ruci poduzetnima – Uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja u brdsko-planinskim područjima Hrvatske" u izdanju udruge ZOE, zadužena za marketing i poslovni plan. Gost predavač je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu na poslijediplomskom specijalističkom studiju "Prilagodba Europskoj uniji: upravljanje projektima i korištenje fondova i programa EU", kolegij "Project management u kontekstu projekata financiranih iz EU fondova".

Za dodatne informacije javite se u Cognitu na tel. broj 01 6558 440 ili putem e-pošte.