Pozivamo vas na besplatnu prezentaciju programa Vocational Competence Certificate

Pozivamo vas na besplatnu prezentaciju programa Vocational Competence Certificate, koju ćemo održati u srijedu, 11.6.2014. u 10:00, u Klubu književnika u Zagrebu, na adresi Trg bana J.Jelačića 7/1.

Na prezentaciji ćemo predstaviti VCC koncept i programe koje obuhvaća, a imat ćete priliku i popričati sa Bartoszom Sobotkom, direktorom razvoja u poljskoj tvrtci Syntea, veoma uspješnoj u korištenju sredstava iz EU fondova za razvoj vlastitih edukativnih programa i usluga.

Ulaz na prezentaciju je slobodan, a kako je broj mjesta ograničen, molimo vas da svoju prijavu napravite na vrijeme.

Raspored programa

 • Vocational Competence Certificate (VCC), predstavljanje programa
  Predavač: Bartosz Sobotka, Syntea (Poljska)
  Predviđeno trajanje: oko 30 minuta Prezentacija je na engleskom jeziku.
 • Stručnjak za EU fondove, predstavljanje programa
  Predavačica: Renata Ćurković, suradnica u pripremi i provođenju međunarodnih projekata Predviđeno trajanje: oko 30 minuta.
 • Syntea, priča o poljskom uspjehu
  Predavač: Bartosz Sobotka, Syntea 
  Predviđeno trajanje: oko 30 minuta
  Prezentacija je na engleskom jeziku.

Kome je namijenjeno?

 • Djelatnicima i voditeljima poduzetničkih centara, inkubatora i tehnoloških parkova, poduzetničkih i poslovnih zona i lučkih uprava
 • Tijelima regionalne i lokalne uprave i samouprave poslovne
 • Konzultantima i projektnim manadžerima
 • Direktorima i članovima uprava tvrtki koje ispunjavaju uvjete za EU fondove
 • Malim i srednjim poduzetnicima (kao potencijalne suradnike na projektima)
 • Trgovačkim društvima čije je poslovanje vezano uz općedruštvenu korist
 • Znanstvenim i obrazovnim institucijama
 • Neprofitnim i nevladinim udrugama i zadrugama
 • Svim zainteresiranima.

Mjesto održavanja
Klub književnika, Trg bana J.Jelačića 7/1, Zagreb

Prijave
Prijaviti se možete do 6.6.2014. do 14:00 ili do popunjenosti prostora, na telefon 01 6558 440 ili putem ovog linka.

Termin
11.6.2014. u 10:00


Vocational Competence Certificate (VCC)
Vocational Competence Certificate je sustav certificiranja strukovnih sposobnosti stečenih izvan sustava formalnog obrazovanja. Polusatnu prezentaciju programa održat će Bartosz Sobotka, direktor Sektora razvoja u tvrtki Syntea (Poljska). Predavanje će biti na engleskom jeziku, a više o VCC programima pročitajte ovdje.


Stručnjak za EU fondove
Ovaj VCC program prezentirat će nam Renata Ćurković, suradnica u pripremi i provođenju međunarodnih projekata. Stručnjak za EU fondove je certificirani program koji pruža priliku da na stvarnim primjerima iz prakse naučite na koji način pripremiti, prijaviti i provesti projekte koji su sufinancirani sredstvima EU. Program je prilagođen za poslovni sektor (mikro, male i srednje velike tvrtke), civilni sektor (udruge, građanske inicijative), obrazovni sektor (formalno i neformalno obrazovanje) i za sve koji žele dobiti primjenjivo znanje temeljeno na međunarodnom iskustvu i provedenim projektima. 


Syntea, priča o poljskom uspjehu
Poljska tvrtka Syntea tijekom desetogodišnjeg rada uspjela je povući preko 13 milijuna eura za oko 130 obrazovnih projekata (na lokalnom, nacionalnom i međunarodnom nivou) uglavnom financiranih iz EU fondova. Tijekom tog procesa obučili su više od 45 340 pojedinaca i izdali preko 50 000 certifikata! Partneri tvrtke Syntea uključuju više od 100 javnih i komercijalnih subjekata koji djeluju na području edukacije, savjetovanja i tržišta rada u Poljskoj i inozemstvu, osobito u Srednjoj i Istočnoj Europi.

Zahvaljujući suradnji s iskusnim i kvalificiranim trenerima i inovativnim obrazovnim materijalima, Syntea je postavila standarde u strukovnoj i poslovnoj edukaciji i obuci profesionalaca, koja omogućuje stjecanje kompetencija potrebnih za rad i slobodu kretanja u suvremenom globalnom društvu.


O predavačima

Renata Ćurković , diplomirani ekonomist iz područja financija, bankarstva i osiguranja. Certificirani je majstor praktičar NLPa pri International Network for Humanistic NLP, SAD, certificirani je executive coach pri Academy of Executive Coaching, Velika Britanija i certificirani je Lead Auditor ISO 9001:2008, IRCA. Aktivno sudjeluje u radu više strukovnih udruga i tajnica je European Mentoring and Coaching Council Hrvatska.

Više od dvadeset godina radi u području edukacije kao samostalni trener odraslih u Hrvatskoj i inozemstvu u području osobnog razvoja, upravljačkih vještina i upravljanja kvalitetom u poslovnom i civilnom sektoru. Zadnjih deset godina sudjeluje u pripremi i provođenju međunarodnih projekata od kojih su ključni: "Kretanje prema održivosti: ruralni razvoj jugozapadnog planinskog dijela Hrvatske", "Razvoj centra planinskog turizma Sv. Brdo u Ličko-senjskoj županiji", "Razvoj ljudskih potencijala – Integracija skupina u nepovoljnom položaju u redoviti sustav obrazovanja", "Sigurnost djece na internetu", "TechSoup program donacija cilivnom sektoru u Hrvatskoj".

Koautor je priručnika "Pri ruci poduzetnima – Uzgoj ljekovitog i aromatičnog bilja u brdsko-planinskim područjima Hrvatske" u izdanju udruge ZOE, zadužena za marketing i poslovni plan.

Gost predavač je na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu na poslijediplomskom specijalističkom studiju "Prilagodba Europskoj uniji: upravljanje projektima i korištenje fondova i programa EU", kolegij "Project management u kontekstu projekata financiranih iz EU fondova".

Bartosz Sobotka, direktor razvoja u tvrtki Syntea SA, Poljska
Bartosz Sobotka, doktor je ekonomije i pravnik na UMCS u Lublinu i međunarodne odnose na Sveučilištu u Varšavi. Direktor je razvoja u tvrtki Syntea gdje je odgovoran za VCC programe i poslovni razvoj na tržištima Srednje i Istočne Europe, kao i suradnju sa sveučilištima i gospodarstvenicima. Radio je u Lublinu u Gradskom uredu kao voditelj Ureda za pomoć investitorima, gdje je bio odgovoran za strategiju razvoja i nadzor gospodarske zone Lublinu. Od 2006. do 2007. radi u Ministarstvu vanjskih poslova Republike Poljske, gdje je bio zadužen za razvojne programe.