Pakrac i Lipik dobili 10 certificiranih stručnjaka za EU fondove

Završilo je višemjesečno obrazovanje za kompetenciju 'Stručnjak za EU fondove' na području Pakraca i Lipika, koje smo provodili u suradnji s LAG "Zeleni trokut" koji pokriva jedinice lokalne samouprave Pakraca, Lipika i Novske. Osim polaznika navedenog LAG-a te predstavnika lokalne samouprave i organizacija, na edukaciji su sudjelovali i polaznici LAG-a "Papuk-Krndija".

Povodom završetka edukacije, u subotu, 25. travnja u Pakracu organizirana je svečanost na kojoj su osim sudionika edukacije sudjelovali i gradonačelnici gradova Novska, Pakrac i Lipik, direktorica Poduzetničkog centra Pakrac, voditelj LAG-a "Zeleni trokut" Igor Matek, predstavnici drugih LAG-ova i predstavnici Cognite.

Tijekom svečanosti, podijeljeni su VCC (Vocational Competence Certificate) certifikati koje polaznici mogu koristiti u sklopu vlastite putovnice znanja i vještina (Europass), što im omogućava da svoje nove kompetencije dokazuju na području cijele EU.

Osim predstavljanja odrađene edukacije i mogućnosti dobivenih certifikata, prezentiran je niz uspješnih projekata koji su zadnjih godina provedeni u organizaciji gradova i LAG-ova koji su sudjelovali, kao i novi projektni prijedlozi koji su nastali upravo u sklopu i kao posljedica provedene edukacije.

Stručnjak za EU fondove je certificirani program u trajanju od 80 školskih sati koj je do sada upisalo više od 40 polaznika iz različitih tvrtki i organizacija, lokalnih samouprava i pojedinaca. Izdvajamo neke od njih: Hrvatski telekom, Ericsson Nikola Tesla, LAG Zeleni trokut, LAG Papuk Krndija, gradovi Pakrac, Novska, Duga Resa, nekoliko OPG-ova, Medicinski fakultet iz Zagreba itd. Posebno zadovoljstvo nam je istaknuti da su iz do sada održanih grupa prijavljena dva projektna prijedloga izrađena upravo tijekom edukacije i pod nadzorom naše predavačice.

Više o programu možete pronaći na stranici.

Čestitamo svim sudionicima na uspjehu i stečenoj kompetenciji!

(izvor: http://pakrackilist.hr)