Održan Cognita CAFE 2019.

Cognita CAFE (Customer Advisory Forum Event): 5. Konferencija o e-učenju održana je 1. listopada 2019. u hotelu Hilton Garden Inn u Zagrebu. Nakon 3 konferencije o e-učenju „Znanje u fokusu“ i prvog E-learning CAFE-a i ova konferencija je donijela najnovija saznanja i trendove u e-učenju.

Organizatori su bili tvrtka Cognita koja je specijalizirana za e-učenje, organizaciju i izvođenje online edukacije, tvrtka Skillsoft – najveća svjetska kompanija specijalizirana za e-učenje i tvrtka Projectus grupa koja se bavi prevođenjem i poslovnim edukacijama.
Sudionici su bili stručnjaci iz brojnih tvrtki poput Zagrebačke banke, GRAWE Hrvatska, Croatia Airlinesa, A1, Peveca, CARNeta, Atlantic Grupe, CEI Zagreb, HalPeta, Arguo, IDE3, EduCentra, časopisa LIDER i drugih.

U prezentacijama predavača iz Cognite sudionici su naučili procese i izazove u izradi online tečaja, kako izgledaju kombinirani (blended) programi i doznali novosti o neuroznanstvenim istraživanjima u e-učenju i primjerima korištenja videa u online edukaciji. 
Partneri iz Projectus grupe predstavili su novi program Prvi put menadžer osmišljen u suradnji s tvrtkom Cognita. Ovaj program mješovitog (blended) učenja namijenjen je svima koji su tek preuzeli rukovodeću funkciju ili se spremaju za poziciju rukovoditelja. Kroz ovaj program polaznici će se upoznati s osnovnim terminima i načelima rukovođenja, osvijestiti vlastite kompetencije i prostor za razvoj, spoznati važnost vodstva, delegiranja, učinkovitog donošenja odluka, timskog rada te će poraditi na usavršavanju osobnih vještina.

Partneri iz tvrtke Skillsoft predstavili su svoju ponudu Leadership programa i kako oni mogu pozitivno utjecati na razvoj kompanije kao i svoje nove proizvode kao platformu Percipio (Learning Experience Platform).

Sudionici su imali priliku pogledati demonstracije programa za izradu e-učenja, bazu Skillsoftovih tečajeva i online biblioteke, a za sve sudionike pripremljene su i zanimljive pogodnosti i pristupi kolekcijama e-tečajeva i kolekcijama online biblioteka.
Konferencija je organizirana uz medijsko pokroviteljstvo EduCentra, BUG-a, LIDER-a i t-portala.