Cognita razvila e-learning sustav i sadržaje za ZUP

29.1.2014. u prostorijama Ministarstva uprave održana svečanost zatvaranja IPA 2008 projekta „Potpora provedbi Zakona o općem upravnom postupku“ čime je dvogodišnji projekt financiran od strane Europske unije uspješno priveden kraju. Po prvi put je uspostavljen sustav e-učenja o ZUP-u koji je u okviru projekta izradila Cognita.

Radi se o e-learning sustavu i interaktivnom, multimedijalnom e-learning sadržaju koji uključuje e-tečaj s vježbama, dvije vrste zadataka („problemski“ i „korak po korak“) te testove prema razini znanja (test osnovne razine znanja, test srednje razine znanja i test napredne razine znanja). Rješenje ukupno obuhvaća 23 lekcije s 18 vježbi, 55 dodatnih zadataka te 3 testa.

Sustav E-učenje o ZUP-u dostupan je i cjelokupnoj javnosti na internetskoj stranici ZUP-a, www.zup.hr gdje službenici mogu doznati najnovije informacije o aktivnostima koje se odnose na provedbu ZUP-a. Građani i službenici mogu postavljati pitanja vezana uz primjenu ZUP-a, a mogu vidjeti i odgovore na često postavljana pitanja, a prema statistici na sustavu je već preko 1500 registriranih korisnika.

Na stranci http://gapa.elearning.hr/user/register svi zainteresirani građani se mogu besplatno registrirati i pristupiti tečaju na jednostavan način – klikom na link „Novi korisnik – upute za registraciju“ koji se nalazi ispod ikonice za e-učenje.