Cognita partner na EU projektu "Promote WBL"

Cognita od rujna 2016. do kraja kolovoza 2018. sudjeluje kao partner na Erasmus+ projektu "Promote Work Based Learning".

Svrha Erasmus+ projekta "Promote WBL" je stvaranje edukacijskog programa te online sadržaja za nastavnike i profesore strukovnog obrazovanja. Učenike, studente i polaznike obrazovnih programa treba što bolje pripremiti za rad i posao, i upravo to je cilj train-the-trainer programa namijenjenog nastavnicima i profesorima. Na jednom mjestu – online portalu – korisnici će naći program za edukatore, pripadajući priručnik, e-learning tečaj i vodič za učenike, odnosno studente.

U projekt su uključene organizacije – partneri iz Belgije, Hrvatske, Grčke, Italije, Poljske, Španjolske i Velike Britanije, kao odlična kombinacija institucija za obrazovanje odraslih, agencija za poslovni razvoj te e-learning organizacija.

Samo kreiranje edukacijskog programa započelo je u listopadu 2016., a program će biti na raspolaganju korisnicima u srpnju 2018. Odobreni budžet projekta br. 2016-1-UK01-KA202-024244 je € 248,577.00.