Naši stručnjaci

Jezgru tima Cognite čine stručnjaci s više od deset godina iskustva na razvoju i implementaciji e-learning rješenja. Kao pioniri e-learninga u Hrvatskoj i regiji, naši stručnjaci su širili svijest o e-learningu i upotrebi tehnologije u edukaciji te upravljali prvim e-learning projektima u kompanijama i javnim institucijama, ali i obučili veliki broj budućih e-learning stručnjaka iz edukacijskog i korporativnog sektora. Kombinacija formalnog i neformalnog tehničkog obrazovanja, bogatog iskustva u izradi edukacijskih programa i njihovog izvođenja te analitičkih vještina i ogromnog iskustva na e-learning projektima, našim stručnjacima omogućava razvoj vrhunskih proizvoda i rješenja. 

 
 
Tomislav Bišćan
e-mail: tomislav.biscan AT cognita.hr
 
 
"U vrijeme poplave novih servisa i tehnologija važno je prepoznavati one koji postaju prihvaćeni i ostaju kao trend. E-learning ima svoje favorite u novim tehnologijama, pa sustavi poput LMS-a, servisi poput socijalnih mreža te razni mobilni sadržaji nalaze svoje primjenu u modernom procesu učenja. "
 
Tomislav Bišćan, voditelj projekata razvoja u tvrtki Cognita ima bogato iskustvo u implementaciji sustava za e-učenje u akademskom i korporativnom okruženju. Predavač je s bogatim tehničkim znanjem iz kojeg možete dobiti odgovore na neka pitanja i dileme iz domene e-učenja koja su pred vas postavljena. 
 
 
Saša Dumić
e-mail: sasa.dumic AT cognita.hr
 
 
"Kako predavač s malim ili nikakvim informatičkim znanjem i stručnjak za informatičke alate zajedno mogu kreirati kvalitetan e-learning tečaj? Zašto snimke učioničkih predavanja ili PowerPoint prezentacije sa snimljenim glasom ne predstavljaju dobar e-learning? Zašto buduće autore e-learning sadržaja nije dovoljno obučiti za korištenje alata za razvoj? Kako postojeće treninge prebaciti u e-learning formu uz zadržavanje ili povećanje kvalitete?"
 
Saša Dumić na razvoju e-learning sadržaja radi od 2001. kad je dobio zadatak osmisliti prve e-learning tečajeve iz područja MS Office alata. Osim razvoja navedenih tečajeva koji se i danas u novijim verzijama uspješno koriste, u zadnjih desetak godina sudjelovao je na projektima razvoja kao instrukcijski dizajner, stručnjak za sadržaj, authoring expert i voditelj projekta. Sudjelovao je na projektima implementacije e-learninga u nekoliko velikih i čitavom nizu manjih i srednjih tvrtki i organizacija u zemlji i regiji. Održao je niz tečajeva i stručnih predavanja o instrukcijskom dizajnu i razvoju e-learning tečajeva, kako u tvrtkama i otvorenim grupama, tako i na stručnim skupovima i konferencijama poput Carnet User Conference, CASE konferenciji i Microsoft Partners in Learning skupovima. Od 2004. godine vodi tvrtku Cognita.
 
 
Mario Fabijanić
e-mail: mario.fabijanic AT cognita.hr
 
 
"Imamo najbolje i najskuplje e-learning sustave i alate, na razvoju sadržaja rade naši najbolji treneri, svi zaposlenici uključeni u e-learning imaju brze laptope i pristup Internetu, a statistika korištenja i postignutog uspjeha je porazna. Da li je uopće moguće koristiti e-learning na način da garantiramo uspjeh usporediv s klasičnim metodama?"
 
Mario Fabijanić od 2001. sudjeluje u projektima razvoja e-learning sadržaja, implementacijama e learning sustava u većim tvrtkama i provođenjima projekata edukacije u manjim i srednjim tvrtkama, koje u potpunosti ili dijelom koriste e-learning. Direktno komunicira s organizatorima/naručiteljima edukacije i krajnjim korisnicima. Posebno je angažiran oko praćenja navika tijekom učenja, analizira ih i brine o uspješnosti trenutnih i budućih projekata.
 
 
Mihaela Klarić
e-mail: mihaela.klaric AT cognita.hr
 
 
"Sjajan je osjećaj sudjelovati u razvoju inovativnih rješenja za digitalne edukacijske sadržaje i unaprjeđivati standardne obrazovne obrasce."
 
Mihaela Klarić, voditeljica projekata u Cogniti i profesorica francuskog i španjolskog jezika. Ima dugogodišnje iskustvo u vođenju projekata financiranih iz EU fondova. U Cogniti koordinira timove na projektima razvoja sadržaja e-učenja. Radeći i kao predavač polaznicima je prenosila užitak učenja stranih jezika, a to znanje sada koristi kao instrukcijski dizajner i stručnjak za sadržaj.
 
 
Matej Raškaj
e-mail: matej.raskaj AT cognita.hr
 
Matej Raškaj počeo se baviti izradom e-learning tečajeva još kao student. Zadnjih godina je u Cogniti radio na više manjih te nekoliko većih projekata koji su zahtijevali znanje raznih vrsta tehnologija i rad s mnogim specijaliziranim programima. U slobodno vrijeme bavi se fotografiranjem i snimanjem te obradom istog. Stečeno znanje i vještine uspješno primjenjuje i prilikom izrade materijala za e-learning tečajeve koji daju puno ljepši doživljaj i iskustvo kod korisnika. Brzo uči i rješava probleme s kojima se susreće. PixelPerfect dečko.
 
 
Renata Takač Pejnović
e-mail: renata.takac AT cognita.hr
 
 
"Fleksibilnost, ubrzano učenje i spremnost na promjene ključni su elementi uspjeha u turbulentnom svijetu budućnosti.  
 
Renata Takač Pejnović trenerica je, certificirani coach i predavačica s dugogodišnjim iskustvom prvo u korporativnom menadžmentu, a zatim i u razvoju ljudskih resursa. Suradnica je Cognite od 2011. godine na projektima coaching edukacija, treninga leadershipa i soft vještina te kao stručnjak za sadržaj. Od 2016. uključena je i područje e-learninga, kao learning consultant i instrukcijski dizajner. Aktivna je u profesionalnim asocijacijama (Hrvatska udruga za coaching, Europski savjet za mentorstvo i coaching) i do danas oduševljena učenjem – kako uspješnim projektima za klijente, tako i svojim osobnim razvojnim planovima.